Over ons

Orthopaedic Research Foundation Genk

De Orthopaedic Research Foundation Genk (ORF) is de wetenschappelijke tak van het ‘Orthopedisch Centrum Limburg’.  Dit  is een associatie van 15 orthopedisch chirurgen van het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk en Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. Met het ‘Orthopedisch Centrum Limburg’ bieden we topgeneeskunde aan binnen ieders bereik. Tegelijkertijd willen we ook wetenschappelijk toonaangevend zijn in de orthopedie. Hiervoor richtten we de ORF Genk op.

 

Omdat de ORF een echte wetenschappelijke organisatie is die los staat van onze dagelijkse orthopedische praktijk, werd hiervoor deze aparte website gemaakt

Met de ORF ondersteunen en organiseren we wetenschappelijk onderzoek binnen alle takken van de orthopedie. Zo werken we actief aan het ontwikkelen van 'Evidence Based Medicine' en van vernieuwende behandelingen. Op deze website vind je onze publicaties van de voorbije 5 jaar en eveneens de lopende onderzoeksprojecten. 

 Daarnaast willen we onze kennis en expertise ook delen met andere medische hulpverleners. Zo bieden we verschillende fellowships aan om afgestuurde orthopedisch chirurgen te vervolmaken in hun subspecialisatie. Elk jaar leiden we ook een aantal orthopedische assistent artsen op. En wekelijks komen orthopedisch chirurgen uit alle werelddelen op bezoek om onze manier van werken aan te leren.

Maar ook voor huisartsen en kinesisten bieden we graag informatie en vorming aan. Enerzijds bouwen op deze website progressief een databank van orthopedische presentaties, video’s,… Anderzijds geven wij vaak bijscholingen of voordrachten op congressen of LOK vergaderingen.

Met het Orthopedisch Centrum Limburg en de Orthopaedic Research Foundation maken we ons sterk dat we in elk gebied van de orthopedie topkwaliteit kunnen aanbieden.

 
 
 
 
Direct naar

    Een presentatie op jouw meeting?

    Organiseer je zelf een LOK vergadering of congres en ben je geïnteresseerd in een presentatie door één of meerdere van onze specialisten?

    Contacteer ons